Exkurze 2. ročníku do Drážďan

Studenti a studentky druhého ročníku se od 4. do 6. března 2019 vydali na exkurzi do hlavního města Saska, Drážďan.

Program těchto projektových dní byl pestrý a zajímavý a zahrnoval jak prohlídku historického centra města, tak i např. návštěvu automobilky Volkswagen nebo Německého muzea hygieny.

Studentky a studenti navíc měli dostatek příležitostí, aby si v praxi vyzkoušeli své znalosti němčiny.


V pondělí 4. března vyrazil druhý ročník ve společnosti učitelů Ahmed, Korda a Farkas do Drážďan. Po zábavné cestě autobusem a rozdělení pokojů probíhalo vše následovně. Žáci a žákyně byli rozděleny do dvou skupin a následovala prohlídka města. Přitom se dozvěděli nějaké informace o historických budovách města jako Zwinger nebo Marienkirche.

Následující den byli na programu dvě exkurze ve velmi rozdílných směrech. Dopoledne bylo věnováno zkoumání lidského těla a jeho zvláštností v Deutsche Hygiene-Museum. V muzeu byla pro žáky a žákyně připravena exkurze s průvodcem, během níž mohli žáci sami exponáty vyzkoušet např. Jejich číchové receptory nebo vnímání.

Odpoledne bylo zaměřeno na automobilismus. V Gläsernen Manufaktur koncernu VW byla žákům ukázána výrobní linka elektromobilu E-golf. Průvodce také žákům ukázal budoucnost automobilové dopravy.

Večerní plány žáku byli velice rozdílné. Někteří vyzkoušeli geocaching ve městě s panem učitelem Kordou a ostatní šli na večerní procházku po Drážďanech a fotili velkolepé budovy Drážďan. Mimoto se večer nesl v duchu zábavy a soudržnosti. Žáci dohromady zpívali a hráli hry nebo si jen povídali.

Poslední den byl zaměřen na cestu domů a aplikaci znalostí němčiny. Žáci vyrazili naposled do města na nákupy a měli možnost využít své znalosti německého jazyka. V autobuse do Prahy přišla únava.

Martin Farkas

Fotogalerie …