Poznávací zájezd do Paříže
Voyage découverte a Paris,
4A-4C, 5A-5B

Autor Lukáš Johanis:

V týdnu od 24. do 28. 2. byli žáci 4. a 5. ročníku skupiny francouzského jazyka na jazykovém pobytu v Paříži. Byli ubytováni v hostelu pro mladistvé vedle parku Monceau, což usnadnilo poznávání historického středu města. Naši studenti měli celý týden možnost objevovat francouzskou kulturu, památky a gastronomii. Navštívili mimo jiné baziliku Sacré Cœur, viděli gotickou katedrálu Notre Dame, a uchvátily je panorámata z Arc De Triomphe. Mimořádně si studenti oblíbili supermoderní čtvrť La Défense, s jejími rozlehlými prostory monumentální architekturou.

V Paříži nelze opomenout ani návštěvu bohaté škály muzeí a galerií. Na programu nechyběla jedinečná sbírka exponátů muzea Louvre, výstava impresionistů v Musée d’Orsay včetně Cézanna, Moneta a Van Gogha ani galerie obrazů ve Versailles. Dále se zdrželi ještě ve Versaillských zahradách, kde si prošli i zámek Trianon.

V rámci poznávání kultury studenti zavítali do jedné pařížské restaurace, kde podávali speciality francouzské kuchyně. Bagety, crêpes nebo Raclette je provázely každým dnem, a návštěvy restaurací poskytli skvělou příležitost rozšiřovat slovní zásobu studentů.

Vcelku byl výlet velmi zajímavý, studenti poznali evropskou metropoli a rozvinuli svoje jazykové schopnosti.

Rád bych poděkoval profesorovi Louvelovi za to, že celý zájezd zorganizoval, panu profesorovi Rechbergerovi za to, že s námi na zájezd jel a paní ředitelce Haleš za to, že nám zájezd umožnila.