Slavnostní předávání
maturitních vysvědčení

Ve čtvrtek 25. června 2020 zažilo Rakouské gymnázium v Praze mimořádnou oslavu – a „s odstupem“ tu nejlepší možnou party: předání maturitních vysvědčení našim letošním absolventkám a absolventům.

Vzhledem k opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru se tento slavnostní akt neuskutečnil v rezidenci rakouského velvyslance, jak jindy bývá tradicí, ale na terase a v zahradě gymnázia, a na radosti a milé atmosféře tato malá změna neubrala nic. Absolventky a absolventi se se svým středoškolským studiem mohli rozloučit právě tam, kde jej před šesti lety zahajovali, což celé akci dodalo punc výjimečnosti. Nyní již bývalí studenti a studentky svá vysvědčení obdrželi jako důstojnou tečku za náročným studiem z rukou honorárního konzula pana Mag. Georga Stögera, ředitelky OEGP paní Mag. Isabelly Haleš a předsedy Školní rady OEGP pana Dr. Erwina Hanslika za účasti svých rodin a vyučujících.     

Poté měli absolventky a absolventi a všichni zúčastnění možnost posílit se drobným občerstvením a naposledy si takto dohromady, a navíc na půdě školy, popovídat. Děkujeme za společně strávené roky a všem přejeme hodně štěstí a úspěchu na jejich další životní cestě!    

Fotogalerie …