Soutěž Jugend Musiziert 2022

V úterý 1. února pořádala pražská Deutsche Schule regionální kolo hudební soutěže Jugend Musiziert. Za OEGP se v kategorii populární zpěv zúčastnili Anna Grace Brown a Florián Maierl ze třídy 3.A.

Vzhledem k opatřením provázejícím pandemii Covid 19  se počet účastníků smrskl na minimum, nicméně porota hodnotila opravdu zodpovědně  a všem soutěžícím poskytla celou řadu podnětných připomínek pro jejich další hudební směřování.

Anička s Floriánem zazpívali dle propozic celkem 4 písničky: Imagine Dragons – Radioactive, Olivia Rodrigo – 1Step Forward, 3 Steps Back, Toploader – Dancing in The Moonlight, Lil NasX + Miley Cyrus – Am I Dreaming.

V průběhu 15 minut jejich výkon gradoval, takže nikdo z porotců nezůstal v klidu. Nejvíce se rytmem nechala strhnout Yvonne Sanchez, skvělá zpěvačka s kubánsko-polskými kořeny, která i v sedě tančila a naše milé studenty tak zbavila trémy.

Aničce i Floriánovi patří velký dík za reprezentaci naší školy a upřímný obdiv za krásnou interpretaci. Snad je budeme slýchat častěji!