Maturitní ples OEGP byl oslavou času strávenho na gymnáziu, ale také radostnou příležitostí být spolu

Kvůli pandemii covidu se konal v odloženém termínu, ale v sobotu 2. dubna 2022 konečně mohl proběhnout: 27. maturitní ples Rakouského gymnázia v Praze. Ten večer Národní dům na Vinohradech zaplnili studentky a studenti maturitního ročníku, jejich vyučující, rodiče a příbuzní, ale i přátelé, aby v noblesním prostředí a příjemné společnosti oslavili uplynulých šest let na Rakouském gymnáziu.

Záštitu nad plesem převzala rakouská velvyslankyně v České republice, paní Dr. Bettina Kirnbauer, která tuto mimořádnou událost také poctila svou přítomností. Paní velvyslankyně spolu s ředitelkou školy, paní Mag. Isabellou Haleš, a zástupcem Školní rady panem Prof. Mag. Gerhardem Perstem promluvili k plnému sálu a ples zahájili. Následovalo předtančení maturantů a jejich první valčík s vyučujícími a rodiči, a poté se již parket rychle zaplnil i dalšími hosty. Součástí plesu byla také imatrikulace studentek a studentů prvního ročníku, která pro nováčky a jejich rodiny byla zážitkem, na nějž jistě budou dlouho vzpomínat.

Celý ples probíhal v příjemné, radostné atmosféře a nás moc těší, že jsme po více než dvouleté pauze všichni společně mohli prožít tak krásný večer. Mnohokrát děkujeme všem, kteří k němu přispěli, a maturantkám a maturantům přejeme hodně radosti v posledních dnech na gymnáziu a mnoho štěstí a úspěchů při maturitě!