Scolarest – neues Menü!

Milí rodiče,

nepíšeme Vám tak často, ale naskytla se příležitost, při které nám to přijde opravdu důležité. Ve Vaší škole se denně staráme o stravování Vašich dětí, které se teď výrazně promění, a tak bychom Vám tuto proměnu rádi představili.

Sami doma s dětmi pravděpodobně řešíte, aby jedly zdravě, ale zároveň, aby jim jídlo chutnalo. Přesně o to nám jde také ve Scolarestu, a tak jsme v profesionálním týmu kolem naší výživové poradkyně Kristýny Ostratické připravili nové menu, které všechno zmíněné přináší a začínáme podle něj vařit od 1. září, tedy za pár dní. Kristýna je k tomu ta nejpovolanější, sama má doma školou povinného syna a všechny debaty nad dětským talířem, které tak dobře znáte i Vy, denně absolvuje.

Co bude nového? Ve zkratce řečeno bude menu ještě barevnější, zdravější a zelenější. Každý den budete moct Vy a Vaše děti vybírat ze tří variant: české klasiky, zahraničního jídla, které děti vezme na výlet, ale přitom je přizpůsobené jejich potřebám (není například tolik kořeněné), a jídla bezmasého, vegetariánského. Děti se seznámí s novými chutěmi a vůněmi, budou se bavit barvami na talíři, hravou formou a přirozeně se naučí pestrosti ve stravování. Pro ně i pro Vás rodiče menu navíc znamená větší přehlednost, předvídatelnost a kontrolu nad jídelníčkem.

Pestrost bylo vůbec to hlavní slovo, kterým jsme se při tvorbě nové nabídky řídili. Zapojujeme nejrůznější nové suroviny, na jejichž využití doma třeba někdy není čas a prostor, ale ony přitom mají velkou nutriční hodnotu a umí jídlo chuťově skvěle obohatit. Využíváme také netradiční způsoby úpravy – například noční pomalé vaření masa, aby si zachovalo svoji chuť a živiny. Díky tomu všemu jsme navíc mohli i snížit množství soli, na které se zvlášť u dětí musí dávat pozor.

To všechno proto, aby se Vašim dětem díky jídlu vedlo co nejlépe. Moc si přejeme, aby jim u nás ve Scolarestu chutnalo a aby měly dost energie na všechno to objevování, které každý den podnikají.

Rádi bychom společně s Vámi také měli jistotu, že přechod na nové, pestřejší menu zvládneme k Vaší plné spokojenosti. V případě jakýchkoliv dotazů se na nás obracejte prostřednictvím mailové adresy restaurace.scolarest@compass-group.cz

S pozdravem

tým Scolarestu