ZOO Praha
Videoprojekt – 1. část

V dubnu, během přijímacích zkoušek, se první a druhé ročníky podívaly na exkurzi do zoologické zahrady v Praze. Během komentované prohlídky se žáci dozvěděli spoustu zajímavostí ze zoologie zvířat a z chodu ZOO.

Dále pak natočili video, ve kterém představili vybrané zoologické exponáty. 





Dne 15. a 17. dubna 2019 navštívily první a druhé ročníky jednu z nejkrásnějších zoologických zahrad střední Evropy – Zoologickou zahradu v Praze – Troji.

Naši průvodci nás prováděli výběhy s rozličnými zvířaty i přírodním prostředím. Nejvíce nás zaujali orangutani v Indonéské džungli, žirafy v savaně a výběh slonů. Průvodci nás informovali o zajímavostech, které se běžně nedočtete na popiscích u jednotlivých výběhů, jako například jména zvířat, jejich původ a stáří. Také jsme se například dozvěděli, že jeden ze slonů rozumí pouze německy, protože pochází ze ZOO v Berlíně, jiný zase rozumí pouze pokynům v angličtině.  

Mohli jsme pozorovat zvířata ve výbězích, které kopírují jejich přírodní životní prostředí, a proto se zde mohou projevovat naprosto přirozeně. To bylo velmi zajímavé zejména u různých druhů primátů.

Oba dny jsme měli štěstí na počasí, takže si zvířata užívala teplých slunečních paprsků ve venkovních výbězích.

Po dvouhodinové prohlídce jsme se posilnili v jedné z mnoha restaurací a potom se mohl každý ještě individuálně projít po ZOO dle svých vlastních zájmů – a natočit při tom se zvířaty krátké (jednominutové) video. Tato videa se nám výborně hodí pro výuku biologie v příštím týdnu.

Děkuji kolegům Farkasovi a Kordovi za organizaci a kolegovi Brhelovi za doprovod. Byla to zajímavá, informativní a podařená exkurze!

Mag. Eva Korn