Výstava „Inspirace od A do Z“

Výstava, jejíž slavnostní zahájení proběhlo ve foyer nové budovy radnice v Modřanech dne 3. května 2023, představuje výběr výtvarných prací studentek a studentů Rakouského gymnázia v Praze od 1. do 6. ročníku.

Název výstavy napovídá, že se jedná o práce zaměřená na různá témata, kterými se zabývali studující v rámci Výtvarného oboru, ale i následně ve svém volném čase. Ať už je to téma portrétu, rostlinných a zvířecích motivů nebo volné fantazie s použitím rozdílných výtvarných technik, vystavené práce představují inspirativní celek.

V neposlední řadě je zde představeno například téma budoucnosti a ekologie, související s mezinárodní výtvarnou soutěží Evropa 2050, které se v loňském školním roce zúčastnili i studentky a studenti naší školy. Nejúspěšnější z nich byla Lola Müller (nyní 4.A), jejíž malba Kyborg získala na výstavě v pražském Karolinu čestné ocenění a kterou na výstavě „Inspirace od A do Z“ také můžeme vidět.

Slavnostní atmosféru vernisáže zpříjemnili studentky a studenti Hudebního oboru OEGP pod vedením paní Mgr. Kamily Tůmové.

Výstava je otevřena veřejnosti pondělí až pátek od 8 do 18 hod., potrvá do konce května a určitě stojí za návštěvu.