Zahradní projekt OEGP

V rámci dlouhodobé mezioborové spolupráce se v pátek 2. června 2023 uskutečnila závěrečná fáze Zahradního projektu. Na školní zahradu byla umístěna naučná stezka, obsahující 20 vybraných zvířat či hmyzu, který žije na zahradě OEGP. Některá zvířata zde byla spatřena zejména v době pandemie, jiná zde můžete běžně potkat i nyní. 

Kolorované kresby jsou dílem žákyň a žáků 1.A a 1.B a vznikly ve Výtvarném oboru. Každá naučná tabulka obsahuje QR kód, kde se můžete dozvědět zajímavé informace o konkrétním zvířeti, které prostudovali a sepsali žákyně a žáci v předmětu biologie. Zároveň si texty můžete přečíst i v německých překladech, na kterých se podílely vyšší ročníky. Doporučujeme si stezku projít  a QR kódy si načíst přímo v naší zahradě nebo si ji online prohlédnout na tomto odkaze:

https://zahrada.v.oegp.cz

Věříme, že vás stezka zaujme a dozvíte se nové informace ze života zvířat, které tu žijí často nepozorovaně s námi a o to více bychom se měli zaměřit na jejich ochranu.



Spolupráce na projektu: 

Ing. Michaela Kovaříková Ph.D., MMag. Silvia Neumayer El Bakri, MA, p. Jakub Lacina, Mag. Paul Schinninger a Dipl.Soz. André Schmahl

Autorka projektu:

MgA. Alena Kotzmannová, Ph.D.

Zvláštní poděkování při finální fázi instalace si zaslouží vyučující:

Mgr. Jana Přibylová, Mgr. David Lukeš

a žáci:

Max Heindl, Ondřej Hruza, Matyáš Mráček, Klára Koubová, Tereza Nagyová, Anna Pentel, Lenka Smržová,

a v neposlední řadě pan správce
Petr Hafinec, MBA.