5.C ve Stanici přírodovědců

V rámci výuky etologie jsme navštívili se studentkami a studenty 5.C předposlední školní den Stanici přírodovědců v Praze, která se nachází na Praze 5 v Drtinově ulici a sousedí s budovou školy, kde od roku 1991 do roku 2008 sídlilo naše Rakouské gymnázium.

Slunné počasí příjemně dokreslovalo atmosféru naší exkurze a tak jsme přímo v kontaktu s klokany, poníky, papoušky, morčaty, krokodýlem, opicemi kosmany a dalšími zvířaty mohli slyšet fundovanou přednášku o chování zvířat a o jejich přizpůsobení se prostředí.

Dozvěděli jsme se také o synantropních druzích, které jsou úzce vázáni na život s člověkem, jako je holub domácí a nebo straka, která se přizpůsobila životu ve městě natolik, že si nechává drtit skořápky vlaškých ořechů koly našich aut, aby poté mohla vyzobat jejich jádro.

Říká se, že člověk si nejvíce zapamatuje, je-li v pohodě a může-li vnímat všemi smysly. A to se nám během této exkurze, myslím, podařilo. A jako bonus na závěr se s námi osobně pozdravem „Ahoj“ rozloučil i papoušek kakadu.