Výlet 2. tříd do Drážďan
od 5. do 7. března

V rámci výuky němčiny (projekt „Němčina v praxi“) se i letos studentky a studenti 2. tříd opět na tři dny vypravili do Drážďan, aby si tam vyzkoušeli své nově nabyté znalosti němčiny.

V pondělí 5. března 2018 ráno jsme odjížděli od školy, o dvě hodiny později jsme se stěhovali do pokojů v mládežnické ubytovně, následoval oběd a pak už samotný program: s dotazníky v ruce, které si sami připravili, se studentky a studenti vydali do centra Drážďan a ptali se kolemjdoucích na otázky týkající se různých témat, např. jejich znalosti češtiny, drážďanských pamětihodností nebo toho, zda už někdy navštívili Prahu. Poté jsme se rozděleni do tří skupin vydali s průvodci na procházku městem, kterou nám bohužel trochu kazilo chladné počasí a ledový vítr.

Další den jsme navštívili „Skleněnou manufakturu“, závod Volkswagen, kde jsme během prohlídky podrobně viděli vysoce automatizovanou výrobu E-Golfu. Po polední přestávce jsme pak během několika minut došli k proslulému Muzeu hygieny, kde jsme si rovněž za doprovodu průvodkyně prohlédli vystavené objekty související s lidmi a zvířaty.

Poslední dopoledne jsme se zastavili ještě v Matematickém muzeu, kde jsme si volně prohlíželi sbírky a zúčastnili se velmi zajímavého interaktivního programu.

Večery jsme částečně věnovali „Drážďanskému deníku“, který si studentky a studenti na pokyn vyučujících němčiny museli zapisovat. Z nich by měl vzniknout i malý projekt, aby hezké vzpomínky na tyto tři dny zůstaly zachovány i na papíře.


Fotogalerie …