Týden na horách

Ve dnech od 18. do 23. února 2018 se žáci a žákyně 3. ročníků opět zúčastnili lyžařského kurzu v salcburském lyžařském regionu Skiwelt amadé. V neděli jsme se setkali před školou a autobusem jsme se pohodlně vypravili do Radstadtu.

Docela jsme koukali, když jsme přijeli na místo ubytování, ke sportovnímu zařízení Tandalier. Jedná se totiž o starý zámek, který byl moderně zrekonstruován. Během celé doby našeho pobytu pro nás byly připravené nejen bohaté snídaně a vynikající večeře, ale využívat jsme mohli i tělocvičnu a lezeckou stěnu.

První den lyžování jsme odjeli do lyžařského střediska Altenmarkt/ Radstadt a po první společné jízdě jsme se rozdělili do družstev. Zbytek dne jsme využili hlavně k tomu, aby naše nohy přivykly lyžím a naše plíce čerstvému salcburskému horskému vzduchu.

Během týdne jsme ale navštívili všechny okolní sjezdovky: oblasti Flachau, Reiteralm a Zauchensee jsou od zámku Tandalier vzdálené jen maximálně 20 minut. Začátečníci tu mají k dispozici velké množství jednoduchých sjezdovek, sportovnější lyžařky a lyžaři se mohou vyřádit na černých sjezdovkách nebo dokonce ve funparku. Ve středu se objevily první příznaky únavy, odpoledne proto bylo volno – někteří z nás šli prozkoumat městečko Radstadt, jiní na běžky hned vedle našeho ubytování. Večer jsme se všichni setkali v tělocvičně na zábavné sportovní soutěži, při níž jsme museli prokázat své schopnosti týmové spolupráce.

Přestože počasí bylo většinu času extrémně zimní, prožili jsme v pořádku a bez zranění úžasný týden na horách. Vyčerpaní, ale šťastní jsme se v pátek po obědě vydali na cestu zpátky do Prahy.


Fotogalerie …