Přebor Prahy
školních šachových družstev

V pondělí 3. 2. 2020 – hned po pololetních prázdninách se pětičlenný tým studentů Rakouského gymnázia (Štěpán Hrbek, Maxmilián Curran, Marceli Ojrzyňski, Oto Straka a Adam Mucek) účastnil přeboru Prahy školních šachových družstev.

Soutěž se konala v prostorách celé budovy Základní školy u svatého Štěpána, jejíž žáci si díky tomu protáhli pololetní prázdniny o jeden den.

My jsme se zaregistrovali do soutěže ve třičtvrtě na osm ráno, poté studenti absolvovali sedmikolový turnaj do pozdního odpoledne, v pět hodin odpoledne pak bylo vyhlášení, kde herec Pavel Nový předal ceny družstvům a jednotlivcům.

V každém kole hrálo družstvo na čtyřech šachovnicích, naše OEGP družstvo třikrát vyhrálo 3:1 a čtyřikrát remizovalo 2:2, celkově jsme se pak umístili na hezkém 7. místě v konkurenci téměř třiceti družstev. O jedno místo nám tak unikly dorty, které dostávali družstva od šestého místa výše.

Štěpán (na první šachovnici) a Marceli (na třetí šachovnici) všech sedm partií vyhráli a tím se stali individuálními vítězi na odpovídající šachovnici.

Ing. Stanislav Lego. Ph.D.