Slavnostní předání rakouských maturitních vysvědčení v rezidenci Rakouského velvyslanectví

Čerství absolventi a absolventky Rakouského gymnázia v Praze ve středu 29. června zavítali do rezidence Rakouského velvyslanectví, aby zde z rukou velvyslankyně Rakouska paní Dr. Bettiny Kirnbauer převzali svá rakouská maturitní vysvědčení. Tento tradiční slavnostní akt se v rezidenci odehrál po tříleté, onemocněním Covid-19 způsobené přestávce, pro všechny zúčastněné to tak byl mimořádně vzácný zážitek. Česká maturitní vysvědčení absolventky a absolventi obdrželi za přítomnosti svých rodičů a vyučujících již 9. června během slavnosti v zahradě OEGP.

Nádherné historické prostory residence ještě umocnily slavnostní okamžik, který udělal výjimečnou a důstojnou tečku za náročným studiem na Rakouském gymnáziu v Praze.

Na závěr měli absolventky a absolventi, vedení školy a třídní učitelé možnost občerstvit se výborným pohoštěním a naposledy si takto dohromady popovídat. Paní velvyslankyni i jejímu týmu velmi děkujeme za vstřícnost a vlídné přijetí a našim absolventkám a absolventům přejeme hodně štěstí, radosti a úspěchu na jejich další životní cestě.