Maturitní ples OEGP 2023

Novorenesanční prostory Národního domu na Vinohradech i letos poskytly skvělé zázemí maturitnímu plesu Rakouského gymnázia v Praze. V pátek 3. listopadu 2023 zde maturantky a maturanti uvítali své rodiče, příbuzné, vyučující, spolustudenty a přátele a společně ve slavnostní atmosféře oslavili uplynulé roky studia.

Ples se konal pod záštitou rakouské velvyslankyně v České republice paní Dr. Bettiny Kirnbauer. Po slavnostním zahájení večera ředitelkou školy paní Mag. Isabellou Haleš, kterou na pódiu doprovodil ředitel Rakouského kulturního fóra v Praze Dr. Andreas Schmidinger a předseda školské rady pan Dr. Erwin Hanslik, se maturanti roztančili v rytmu čtverylky, s prvními takty valčíku pak pozvali na parket i své rodiče a učitele. Součástí plesu byla jako obvykle také imatrikulace studentek a studentů prvního ročníku. Ta pro nováčky a jejich rodiny byla zážitkem, k němuž se ve vzpomínkách jistě budou rádi vracet i v průběhu dalších let na Rakouském gymnáziu v Praze. Šerpování maturantů proběhlo ve spontánním duchu, neopakovatelným hudebním překvapením bylo vystoupení kapely OEGP v druhé části večera.

Mnohokrát děkujeme všem hostům, kteří přispěli k úžasné atmosféře celého večera, a maturantkám a maturantům přejeme co nejhezčí poslední měsíce na gymnáziu a hodně štěstí a úspěchů při maturitě!

Děkujeme společnosti:


Fotogalerie – © Petr Souček