Jarní tóny v rezidenci rakouského velvyslanectví v Praze

Mladé hudebnice a mladí hudebníci z Rakouského gymnázia v Praze uspořádali ve středu večer dne 10. dubna 2024 v rezidenci rakouského velvyslanectví nádherný koncertní večer pod heslem „Jarní zvuky – hudba mladých“. Studentky a studenti předvedli své rozmanité hudební nadání – hru na klavír, saxofon, flétnu, kytaru i zpěv s repertoárem od klasických klavírních sonát až po tradiční a populární hudbu.

Večer zahájilo přátelské přivítání velvyslankyní Dr. Bettinou Kirnbauer a předsedou Spolku Rakušanů v České republice Dr. Erwinem Hanslikem.

Programem, který začal působivými sóly na klavír a flétnu a krásnými tóny instrumentálních duetů na klavír a saxofon, provázel student Florian Maierl. Poté na pódium nastoupil školní sbor a instrumentální skupina OEGP, kteří předvedli skladby Stevieho Wondera, Bena E. Kinga, Beatles a klasiku Amazing Grace.

Po hudební skupině OEGP následovalo vystoupení dua Marie Divišové a Františka Zahálky, načež František Zahálka zakončil koncertní večer úchvatným klavírním medley.

Mag. Marta Tükör,
Dr. Mathias Sajovitz,
Mgr. Romana Kaduchová, DiS art.