Exkurze do Lince 3.- 5. 4. 2024

První dubnové dny strávili studenti a studentky v rakouském Linci. Cílem exkurze bylo poznat naše nejbližší velké rakouské město a vyzkoušet nabyté znalosti němčiny v praxi. Po příjezdu jsme se rozdělili do dvou skupin, abychom co nejlépe využili čas. Jedna skupina zamířila do ocelárny Voestalpine, kde jsme se ponořili do její historie a technologie. Zatímco druhá skupina prozkoumávala město s průvodkyní. Po ubytování a výborné večeři v Sommerhaus Linz jsme se vypravili na prohlídku nedalekého univerzitního kampusu. Prováděli nás samotní studenti, viděli jsme Science Park, novou budovu knihovny a užili jsme si výhled z Aussichtsplattform.

Druhý den jsme společně vyjeli tramvají na Pöstlingberg, odkud byl krásný výhled na zasněžené vrcholky Alp. Odpoledne se skupiny prostřídaly ve Voestalpine a při prohlídce města. Večer jsme se vydali do nádherné linecké katedrály Mariendom  na prohlídku ve světle baterek. Užili jsme si tajuplnou atmosféru a krásný výhled z věže.

V pátek jsme se ještě všichni společně ponořili do  světa vědy a umění v centru Ars Electronica. Potom jsme si již museli vracet zpět do Prahy.

Exkurze se velmi vydařila a těšíme se na další společné zážitky.

A co na to naši studenti a studentky? Veronika: Die Stadtführung war super, interessant und amüsant. Karolína: Diese drei Tage waren die besten im Schuljahr 2023/24. Jonatan: Am meisten hat mir der Dom gefallen. Vláďa: Wir hatten Lasagne zum Abendessen. Am Freitag waren wir im AEC und im Billa. Wir hatten viel Spaß. Ich freue mich auf Dresden.



Za organizační tým:

Bc. Karolína Bendová
a Mgr. Radana Vlčková